Ispiranje hidrauličkih instalacija

Koliko je čisto ČISTO?

Kontaminacija ulja ili instalacije de istrošiti vaše strojeve. Vrlo brzo!

Istraživanje provedeno na Oklahoma sveučilištu dokazuje da je kontaminacija ulja i instalacije odgovorna za 80% svih kvarova na strojevima. Ulja za hidrauliku i podmazivanje te njihove instalacije nemaju mogudnost samočišdenja. Kontaminacija se mora ukloniti tj. filtrirati posebnim postupcima i tehnikama.

U suprotnom, čestice nečistode nastale radom stoja ili zaostale od izrade, oštetiti de ležajeve, brtve, cilindre, nepovratne ventile i ostale pokretne dijelove motornih i hidrauličkih sustava. Strojevima i sustavima hidraulike tako de se smanjiti efektivni radni vijek i pouzdanost..

Ispiranje hidrauličkih instalacija

Graf prikazuje utjecaj čistode ulja na očekivanu trajnost komponenti i strojeva.

Koliko čisto je ČISTO?

Mikroskopska fotografija pri 100x povećanju

Mikroskopska fotografija pri 100x povedanju filterskog diska nakon filtracije 100ml ulja

ISO 4406: Koriste se dva broja koja određuju stupanj kontaminacije. 16/13 označava da postoji između 32.000 i 64.000 čestica koje su vede od 5μ u 100 ml ulja i između 4.000 i 8.000 čestica vedih od 15μ.

NAS 1638: NAS standard je ekvivalentan ISO 4406, ali NAS standard koristi samo jedan broj za određivanje stupnja kontaminacije. Npr. NAS 7 je ekvivalentan ISO 16/13.

Kontaminacija ulja ili instalacije de istrošiti vaše strojeve. Vrlo brzo!

Mikrometar

Tablica usporedbe ISO 4406 i NAS 1638 standarda Preporučana prihvatljiva razina kontaminacije za različite sisteme hidraulike

Tablica usporedbe

Što čini Marine hidraulik d.o.o. Vašim najboljim partnerom za čišdenje hidrauličkih instalacija i filtraciju ulja?

Više od 10 godina iskustva u “Hot oil flushing” tehnologijiIskustvo ...

Iskustvo

U industrijama visokih zahtjeva sigurnosti i izdržljivosti, čistoda hidrauličkih i podmazivačkih fluida te njihovih instalacija nije opcija ... TO JE OBAVEZA!

Naše iskustvo “iskovano” je u teškim uvjetima brodograđevne industrije gdje su brzina, fleksibilnost, kvaliteta i kontrola dovedeni do krajnjih granica.

Sa više od 10 godina iskustva možemo jamčiti da se traženi standardi, zahtjevi klasifikacijskih društava, specifikacija opreme i ekološki standardi poštuju uz brzu, kvalitetnu i profesionalnu uslugu. 

Oprema i alati vrhunske kvalitete i izrade

U potpunosti smo opremljeni posebno izrađenim pogonskim agregatima, uljnim hladnjacima, grijačima, generatorom hidrauličkih pulseva, transfer pumpama, jedinicama za tlačenje i tlačne probe, prijenosnim laserskim analizatorima sa termalnim pisačima, visokotlačnim fleksibilnim cijevima i spojevima, ventilima te svim ostalim potrošnim materijalom.